top of page
  • Writer's pictureChrista Maynard

Fröknäcke (Seed crackers)

Updated: Apr 29, 2020


Makes enough to fill 2 baking trays


Ingredients:

· 2 dl linfrö

· 1 dl chiafrö

· 1 dl solrosfrö

· 1 dl pumpakärnor

· 1 dl sesamfrö

· 2 tbsp psylliumfrö skal (fiberhusk)

· 1 tbsp olivolja eller kokos olja

· ½ tsk himalaya salt

· 2 tsp gurkmeja (optional)

Instructions

1. Natten innan blöttläg linfrö och chia frö I en skål med 3 dl vatten. I en annan skål, blöttläg solrosfrö and pumpakärnor med mycket vatten (det kommer att kastas).

2. Nästa dag, skölja solros och pumpafrö 3-4 gånger, häll av all vatten, och blanda tillsamans med de blöttlägda nu gele-liknade linfrö-chia blandning. Blanda i gurkmeja, olja, himalaya salt, fiberhusk, och tillräkligt färsk kockade vatten för att får blanding att vara ’bredbar’.

3. Breda ut över två ungsplåt med bakplåtspapper (jag använder silikon slikkepot), och skära i bitar av önskad storlek.

4. Grädda I ungnen 140oc 30min, öppna regelbunden att släppa ut ången. Vända och torka på andra sidan ~20-30min. Tid som behövs beror på hur snabbt man får ut fukt från ugnen. De kan också torkas på lägre temperature (100-120deg) än längre tid.

If you have a dehydrator, they can be dehydrated instead for raw knäcke.

Store in an airtight container

26 views0 comments
bottom of page