top of page

Kost och Livstilmedicin för optimal hälsa

Jag jobbar något som en hälsodetektiv, där jag koppla ihop ledtrådar för att komma till orsaken av dina symptom, och sedan jobbar jag med dig för att införa  kost och livsstil förändringar du kan ta till dig för att stöda kroppen att återskapa balans och självläkning.  

 

Jag jobbar utifrån ett funktionsmedicinskt perspektiv. Funktionsmedicin är en vetenskapsbaserad utveckling inom medicinen som kan ses som en brygga mellan skolmedicin och komplementär medicin.  Funktionsmedicin inriktar sig på individen istället för sjukdomen, och försöker hitta grundläggande orsakerna till varför ohälsa har uppstått.  Man ser kroppen som en helhet, sammansatt av flera kroppsfunktioner och organsystem som är kopplade till varandra och påverkas av kost, näringsstatus, fysisk aktivitet, stress, miljö, relationer, våra tankar, och genetik.  Man utgår ifrån att kroppen har en stor självläkande förmåga om den får rätt förutsättningar, vilket vi kan bidra till genom att ta bort det som hindrar läkning och tillför det som främjar det.  

Vem är mina klienter?

Om du har kroniska hälsotillstånd, eller vill bara optimera din hälsa för bättre välmående, prestation, mentala klarhet och kognitiv förmåga, kan jag skräddarsy ett program för dig som är anpassad till dina förutsättningar och dina mål.  

 

Forskning har visat att nästan alla kroniska hälsotillstånd påverkas till stor del av kost och livsstil faktorer, till skillnad från akuta tillstånd som oftast behandlas huvudsakligen genom skolmedicinsk vård.  Typiska exemplar är: mag- och tarmbesvär, extrem trötthet, auto-immune sjukdomar, metaboliska sjukdomar, blir lätt förkyld, kognitiva försämring, hormonella besvär, allergi, intoleranser, eksem, acne, sömnlöshet, ångest, nedstämdhet, humör rubbningar, huvudvärk.  Eller, kanske äter du relativ hälsosamt och tränar mycket, men känner att allt är inte helt rätt, och du vill optimera din hälsa, och prestation, och välmående generellt, för ett längre, hälsosammare liv.

Barn upp till 15år endast tillsammans med vårdnadshavre.

Konsultationer i både engelska och svenska.

Priser (Health in Balance by Christa):

Nybesök: 2ti, 2200kr

Nybesök via Skype: 2h, 2000kr (under Corona pandemic)

Återbesök: 1ti, 1000kr

Konsultationer på Odenplans Naturhälsa, Stockholm.

Återbesök antigen i klinik eller via Skype/telefon.

Nordic Wellth Team Consultations. 

produce%202_edited.jpg
IMG_0129_edited.jpg
Buckwheat%20pankake_edited.jpg

NÄRINGSTERAPI

Nutritional Cooking

Hur går det till?

bottom of page