Makes enough to fill 2 baking trays
Ingredients:
· 2 dl linfrö
· 1 dl chiafrö
· 1 dl solrosfrö
· 1 dl pumpakärnor
· 1 dl sesamfrö
· 2 tbsp psylliumfrö skal (fiberhusk)
· 1 tbsp olivolja eller kokos olja
· ½ tsk himalaya salt
· 2 tsp gurkmeja (optional)
Instructions
1. Natten innan blöttläg linfrö och chia frö I en skål med 3 dl vatten. I en annan skål, blöttläg solrosfrö and pumpakärnor med mycket vatten (det kommer att kastas).
2. Nästa dag, skölja solros och pumpafrö 3-4 gånger, häll av all vatten, och blanda tillsamans med de blöttlägda nu gele-liknade linfrö-chia blandning. Blanda i gurkmeja, olja, himalaya salt, fiberhusk, och tillräkligt färsk kockade vatten för att får blanding att vara ’bredbar’.
3. Breda ut över två ungsplåt med bakplåtspapper (jag använder silikon slikkepot), och skära i bitar av önskad storlek.
4. Grädda I ungnen 140oc 30min, öppna regelbunden att släppa ut ången. Vända och torka på andra sidan ~20-30min. Tid som behövs beror på hur snabbt man får ut fukt från ugnen. De kan också torkas på lägre temperature (100-120deg) än längre tid.
If you have a dehydrator, they can be dehydrated instead for raw knäcke.
Store in an airtight container
Comments